С какви аксесоари за велосипед трябва да разполага всеки колоездач през 2020г.

В тази статия ще разбереш кои са основните аксесоари за велосипеди, които трябва да притежава всеки колоездач, за да се чувства максимално комфортно, сигурно и защитено докато е на колелото си. Ако останеш доволен от прочетеното моля те да споделиш статията с твой приятел, да ни последваш в Instagram – bikezonebg, да харесаш нашата Facebook страница – Bike Zone и да оставиш коментар с твоето мнение в края на статията.

Както вече сме споменавали в предишни статии, придвижването с колело те прави по-щастлив. Докато голяма част от хората не определят чакането в трафик, шофирането в задръствания или возенето в претъпкания градски транспорт като дейности, доставящи им удоволствие и забавление, то карането на колело определено може да те изпълни с такива. Многобройни проучвания са доказали, че ежедневната физическа активност понижава стреса, облекчава симптомите на депресия, подобрява съня и понижава чувството на тревожност. Други предимства са повишаването на самочувствието и настроението.

Но с какво е важно всеки един велосипедист да оборудва велосипеда си, за да направи процесът на каране по-удобен, безопасен и сигурен?

Заключващ механизъм

Заключващият механизъм осигурява сигурност и защита на велосипеда ви, когато се наложи да го оставите някъде без надзор. Всеки колоездач е добре да инвестира в качествена ключалка за своя велосипед, тъй като това е единственият сигурен аксесоар, който има възможността да предотврати кражба му. Препоръчително е ключалката да е с плосък ключ, а не цилиндров, тъй като цилиндровият е по-лесен за нападение.

Като допълнителна екстра може да подсигуриш велосипеда си и с аларама, която да предаде допълнителна сигурност.

аксесоари за велосипед

Чанта/Раница

Има много начини за транспортиране на багаж докато карате колело. Някои хора предпочитат обикновената чанта през рамо за пари и ключове, но други, които искат да направят карането по-удобно и комфортно, използват специални чанти, предназначени специално за велосипеди.

В зависимост от ситуацията можете да монтирате чанта на рамката на вашия велосипед, под седалката или по-обемна чанта за багажника му. Хората с такова оборудване се чувстват по-комфортно, леко и свободно.

Чантите, които носите по вашето тяло, имат предимството, че лесно могат да бъдат използвани след като свършите с карането. Недостатъкът обаче е, че могат да ви изпотят много бързо, което ви кара да се чувствате дискомфортно.

аксесоари за велосипед

Водоустойчиво яке

За да се предпазиш от дъжд по време на колоездене и да караш без да изпитваш чувство на неудобство е необходимо да се оборудваш с водоустойчиво яке. Препоръчително е то да бъде с по-дълъг гръб и ръкави от от обикновеното. Също така е добре да има светлоотразителни елементи, за да можеш да бъдеш видим на пътя докато караш нощем. Освен това е важно да се отбележи, че дишащото яке е много по-удобно за колоездене, тъй като не спарва и не изпотява.

Калници

Калнците предпазват теб и велосипеда ти от калта и локвите докато караш. Това ще запази теб и колелото ти чисто и сухо. Знаем, че всеки мрази да се прибира мръсен вкъщи и да кара мръсно колело. Чрез калниците ще караш спокойно без значение откъде минаваш. Препоръчително е всеки велосипедист, който кара колелото си целогодишно да оборудва велосипеда си с тези аксесоари.

Светлини

Това са едни от най-важните аксесоари за велосипеди за безопасно каране нощем. Задачата на фаровете и стоповете е да ви осигурят перфектна видимост, безопасност и сигурност по време на каране, особено в тъмната част на деня. Това ви прави по-спокойни и сигурни. Ние препоръчваме да имаш поне един силен фар и един стоп на своя велосипед. Това увеличава шансовете да бъдеш забелязан от шофьорите драстично. Освен това можеш да сложиш светлини на вентила или на шпиците на своя велосипед. Това прави колеото ти още по-забележимо. На нашия онлайн магазин можеш да видиш нашите предложения относно светлините.

аксесоари за велосипед

Преносима помпа и инструменти

Преносимита помпа за велосипед ще ти е много полезна, когато искаш да имаш възможността да напомпиш гумите на своя велосипед без значение къде се намираш. Хубавото при този вид помпи е, че са компактни и могат лесно да се транспортират без да затрудняват колоездача.

Mногофункционалният инструмент за велосипед ще ти помогне да осъществиш бърз и качествен ремонт на колелото си. Инструментите за велосипед вършат перфектна работа за поддръжка и авариен ремонт на пътя. Изключително лесно и удобно е да се борави с тях. Освен това са много компактни и лесни за носене. В допълнение към казаното е добре и да разпологаш с лепенки за гума, в случай, че някоя от гумите на велосипеда се спука.

Каска

Препоръчително е да караш с каска, тъй като тя осигурявa допълнителна безопасност и сигурност. Повечето каски за велосипедисти са доста леки, омекотяват и абсурбират удара перфектно. Каската наистина може да бъде доста полезна в случай на злополука. Например ако си планински колоездач не трябва да си помисляш да се качваш на велосипеда без този важен аксесоар от екипировката.

Очила

Очилата за колоездене ще са ви от огромна ползва, когато искате да си осигурите по-добра видмост и комфорт по време на каране. Иделани аксесоари са за всички колоездачи, които обичат да карат в слънчевите дни без слънцето да им пречи на видимостта. Друг плюс на носенето на очила при каране е, че предпазват очите ви от насълзяване при силен, студен вятър и фините прахови частици. Главната полза от носенето на очила е, че осигуряват по-добра видимост и удобство по време на каране и слагат край на проблемите с видимостта.

Компютър за велосипед

Допълнително, но не задължително, може да поставиш компютър на своя велосипед. Компютърът предоставя най-важните данни, които са ти необходими по време на каране. Има множество функции, от които можеш да се възползваш като максимална скорост, текуща скорост, изминато разстояние, температута, време и изгорени калории.

аксесоари за велосипед

В нашия онлайн магазин можеш да откриеш качествени и интересни аксесоари за велосипеди, с които да превърнеш карането на колело в истинско удобство и забавление. Можеш да избираш между най-различни  продукти и категории. Оборудвай велосипеда си като никой друг и изпитай удоволствието от колоезденето!