ТОП 5 Причини да ходиш с колело на работа

Много хора се чудят как могат да бъдат по-активни през ежедневието си и как да не губят много време в непоносимия трафик. Представи си, че всеки ден отвайки на работа трябва да чакаш на светофари, вършейки нищо полезно. Карането на колело е идеалното решение на този проблем, защото е удобно, достъпно, бързо и най-вече забавно.

В тази статия ще разбереш кой са петте най-важни причини за карането на колело до работа. Ако останеш доволен от прочетеното моля те да споделиш статията с твой приятел, да ни последваш в Instagram – bikezonebg, да харесаш нашата Facebook страница – Bike Zone и да оставиш коментар с твоето мнение в края на статията.

В нашия онлайн магазин можеш да откриеш качествени и интересни аксесоари за велосипеди, с които да превърнеш карането на колело в истинско удобство и забавление. Можеш да избираш между най-различни  продукти и категории. Оборудвайт велосипеда си като никой друг и изпитай удоволствието от колоезденето!

ПАЗАРУВАНЕ!

1.Физическа активност

Един от най-важните фактори за здравословен живот е физическата активност. Карайки колело до работа то служи като средство за енергоразход. По-просто казано можеш да гориш калории докато пътуваш към работа. Помисли си добре дали можеш да правиш това ако пътуваш с кола или с градския транспорт до работното си място. Докато точно изгорените калории са различни при всеки човек, то средно изгорените калории при колоезденето, са толкова, колкото са и при джогинга, но със значително по-малко негативно влияние върху ставите. Други плюсове на колоезденето са, че то е полезно за сърдечно-съдовата система, понижава кръвното налягане, повишава тонуса, подпомага за изграждането на мускули и подобрява координацията. Ползите за здравето от колоезденето са нереално много!

Жена, караща колело в града.

2.Позитивни емоции

Карането на колело до работа е в пъти по-забавно, достъпно и лесно в сравнение с това с колата. Много хора поглеждат назад, замислени за техните любими спомени от детството, свързани с времето, прекарано с велосипеда около квартала, желаейки, все още да бъдат толкова безгрижни на фона на трудовия живот. Карането на велосипед ти позволява да върнеш тези спомени на радост в своето ежедневие. Затова не се колебай, а действай и още утре отиди на работа с колелото си. Наблюдавай околността, слушай птиците и помахай на другите велосипедисти. Можеш да завържеш нови контакти с други любители велосипедисти. Гарантираме ти, че ако ходиш до работа с колело, ще ти се иска пътят до там да бе по-дълъг.

Хора, каращи велосипеди.

3. Бори се за по-чист въздух!

Колоезденето е толкова полезно за теб, колкото и за планетата. Супер! Докато караш си мисли, че с всяко завъртане на педалите спасяваш света. Направи го! 70% от всички пътувания с автомобили могат да бъдат направени с велосипед за по-малко от 20 минути.  Влиянието върху околната среда на моторните превозни средства е огромно в сравнение с това на велосипедите. Пример за това е промяната на климата, който се изменя заради парниковите газове. Освен това е важно да отбележим, че България е част от страните с най-мръсния въздух в Европа. Карайки колело, предпазваш околната среда от вредни и невъзобновяеми източници на гориво. Електрическите велосипеди също са много добри за околнота среда. Ако искаш да научиш повече за разликите между нормален и електрически велосипед прочети тази статия.

Колело сред красивата природа

4. Направи живота си по-щастлив

Предвижването с колело до работа те прави по-щастлив. Докато голяма част от хората не определят чакането в трафик, шофирането в задръствания или возенето в претъпкания градски транспорт като дейности, доставящи им удоволствие и щастие, придвижването с колело до работа може да те изпълни с такова. Многобройни проучвания са доказали, че ежедневната физическа активност понижава стреса, облекчава симптомите на депресия, подобрява съня и понижава чувството на тревожност. Други предимства са повишаването на самочувствието и настроението.

Човек, каращ колело сред природата.

5.По-удобно е от колкото си мислиш

Едно от най-често срещаното погрешно схващане за карането на колело до работа е, че е неудобно. Но какво е по-неудобно от това да прекарваш 10 минути всяка сутрин в търсене на място за паркиране или да стоиш в трафика без да има какво да направиш. Когато караш колело, паркирането е много лесно – намираш най-близкия паркинг за велосипеди, ограда или стълб, след това щракваш ключалката и отиваш да си вършиш работата. Друга екстра от гледна точка на сигурността е алармата за велосипед. Велосипедистите не попадат в задръствания, не са потърпевши от обичайните закъснения на градския транспорт, което прави колоезденето толкова бързо или дори по-бързо спрямо градските превозни средства. Чантичките и кошниците правят превоза на работни материали доста по-лесен. Би било прекрасно и ако компаниите оборудват работните места със затворени паркинги за велосипеди, душове и още удобства, с които да направят ходенето на велосипедистите до работа по-лесно.

НАЙ-УДОБНАТА ЧАНТА ЗА БАГАЖНИК НА ВЕЛОСИПЕД ROSWHEEL

Чантата за багажник ROSWHEEL помага да вземете със себе си вашия багаж докато карате. Вместо да носиш тежка раница на гърба си, можеш просто да монтираш тази чанта на своя багажниж. Ще усетиш комфорт, лекота и свобода. Ако си от хората, които ходят с колело на рабора, то тази чанта ще ти е от голяма полза. Не отнема почти никакво време да инсталираш чантата на багажника си. Поставя се лено и бързо. Чантата разполага с дръжка, която ти помага да я носиш, когато достигнеш своята дестинация. Това прави преноса на твоите работи още по-лесен. Освен това можеш и да я носиш през рамо за допълнителен комфорт. Чантата е добре структурирана и здраво изработена. Закрепя се здраво за багажника с лепенки и няма никаква опасност да падне. Освен главния джоб, чантата се състой и от два странични и един заден джоб. Обемът на чантата е 13л., което означава, че продуктът може да побере повечето работи, от които се нуждаш по време на каране.

Готов ли си да замениш колата си с велосипед? Отговори на този въпрос в коментарите. Сподели статията в социалните мрежи, за да достигне до по-голям кръг от хора. Посетети нашия онлайн магазин, където можеш да намериш аксесоари за своя велосипед и да го оборудваш като никой друг.