ТОП 5 Причини да ходиш с колело на работа

Много хора се чудят как могат да бъдат по-активни през ежедневието си и как да не губят много време в непоносимия трафик. Представи си, че всеки ден отвайки на работа трябва да чакаш на светофари, вършейки нищо полезно. Карането на колело е идеалното решение на този проблем, защото е удобно, достъпно, бързо и най-вече забавно.

В тази статия ще разбереш кой са петте най-важни причини за карането на колело до работа. Ако останеш доволен от прочетеното моля те да споделиш статията с твой приятел, да ни последваш в Instagram – bikezonebg, да харесаш нашата Facebook страница – Bike Zone и да оставиш коментар с твоето мнение в края на статията.

В нашия онлайн магазин можеш да откриеш качествени и интересни аксесоари за велосипеди, с които да превърнеш карането на колело в истинско удобство и забавление. Можеш да избираш между най-различни  продукти и категории. Оборудвайт велосипеда си като никой друг и изпитай удоволствието от колоезденето!

ПАЗАРУВАНЕ!

1.Физическа активност

Един от най-важните фактори за здравословен живот е физическата активност. Карайки колело до работа то служи като средство за енергоразход. По-просто казано можеш да гориш калории докато пътуваш към работа. Помисли си добре дали можеш да правиш това ако пътуваш с кола или с градския транспорт до работното си място. Докато точно изгорените калории са различни при всеки човек, то средно изгорените калории при колоезденето, са толкова, колкото са и при джогинга, но със значително по-малко негативно влияние върху ставите. Други плюсове на колоезденето са, че то е полезно за сърдечно-съдовата система, понижава кръвното налягане, повишава тонуса, подпомага за изграждането на мускули и подобрява координацията. Ползите за здравето от колоезденето са нереално много!

Жена, караща колело в града.

2.Позитивни емоции

Карането на колело до работа е в пъти по-забавно, достъпно и лесно в сравнение с това с колата. Много хора поглеждат назад, замислени за техните любими спомени от детството, свързани с времето, прекарано с велосипеда около квартала, желаейки, все още да бъдат толкова безгрижни на фона на трудовия живот. Карането на велосипед ти позволява да върнеш тези спомени на радост в своето ежедневие. Затова не се колебай, а действай и още утре отиди на работа с колелото си. Наблюдавай околността, слушай птиците и помахай на другите велосипедисти. Можеш да завържеш нови контакти с други любители велосипедисти. Гарантираме ти, че ако ходиш до работа с колело, ще ти се иска пътят до там да бе по-дълъг.

Хора, каращи велосипеди.

3. Бори се за по-чист въздух!

Колоезденето е толкова полезно за теб, колкото и за планетата. Супер! Докато караш си мисли, че с всяко завъртане на педалите спасяваш света. Направи го! 70% от всички пътувания с автомобили могат да бъдат направени с велосипед за по-малко от 20 минути.  Влиянието върху околната среда на моторните превозни средства е огромно в сравнение с това на велосипедите. Пример за това е промяната на климата, който се изменя заради парниковите газове. Освен това е важно да отбележим, че България е част от страните с най-мръсния въздух в Европа. Карайки колело, предпазваш околната среда от вредни и невъзобновяеми източници на гориво. Електрическите велосипеди също са много добри за околнота среда. Ако искаш да научиш повече за разликите между нормален и електрически велосипед прочети тази статия.

Колело сред красивата природа

4. Направи живота си по-щастлив

Предвижването с колело до работа те прави по-щастлив. Докато голяма част от хората не определят чакането в трафик, шофирането в задръствания или возенето в претъпкания градски транспорт като дейности, доставящи им удоволствие и щастие, придвижването с колело до работа може да те изпълни с такова. Многобройни проучвания са доказали, че ежедневната физическа активност понижава стреса, облекчава симптомите на депресия, подобрява съня и понижава чувството на тревожност. Други предимства са повишаването на самочувствието и настроението.

Човек, каращ колело сред природата.

5.По-удобно е от колкото си мислиш

Едно от най-често срещаното погрешно схващане за карането на колело до работа е, че е неудобно. Но какво е по-неудобно от това да прекарваш 10 минути всяка сутрин в търсене на място за паркиране или да стоиш в трафика без да има какво да направиш. Когато караш колело, паркирането е много лесно – намираш най-близкия паркинг за велосипеди, ограда или стълб, след това щракваш ключалката и отиваш да си вършиш работата. Друга екстра от гледна точка на сигурността е алармата за велосипед. Велосипедистите не попадат в задръствания, не са потърпевши от обичайните закъснения на градския транспорт, което прави колоезденето толкова бързо или дори по-бързо спрямо градските превозни средства. Чантичките и кошниците правят превоза на работни материали доста по-лесен. Би било прекрасно и ако компаниите оборудват работните места със затворени паркинги за велосипеди, душове и още удобства, с които да направят ходенето на велосипедистите до работа по-лесно.

Готов ли си да замениш колата си с велосипед? Отговори на този въпрос в коментарите. Сподели статията в социалните мрежи, за да достигне до по-голям кръг от хора. Посетети нашия онлайн магазин, където можеш да намериш аксесоари за своя велосипед и да го оборудваш като никой друг.