Най-добрите планински велосипеди, които ще превлекат вниманито на колоездачите през 2019г.

Mountain байкър

През изминалата 2018 година планинските велосипеди достигнаха огроммен интерес. Все повече хора искат да се сдобият с планински велсосипеди, защото това е част от тяхното хоби. Поради тази причина все повече марки ще започнат да произвеждат по-качесвени велосипеди. Днес ще разгледаме няколко модела, които според нас ще спечелят вниманието на любителите на планинското каране през 2019г.

Ако останеш доволен от прочетеното моля те да споделиш статията с твой приятел, да ни последваш в Instagram – bikezonebg, да харесаш нашата Facebook страница – Bike Zone и да оставиш коментар с твоето мнение в края на статията.

В нашия онлайн магазин можеш да откриеш качествени и интересни аксесоари за велосипеди, с които да превърнеш карането на колело в истинско удобство и забавление. Можеш да избираш между най-различни  продукти и категории. Оборудвайт велосипеда си като никой друг и изпитай удоволствието от колоезденето!

ПАЗАРУВАНЕ!

Esker Elkat: Най-добър дебют

Планински велосипед Esker

Esker е напълно нова марка за индустрята за 2018г., но се изявява с много опит. Компанията стартира с два модела: хардтрейл, наречен Hayduke, което име идва от предишната марка, Advocate Cycles, и Elkat с окачване от архитекта Dave Weagle.

Велосипедът Elkat е направен от карбонови нишки, има ход 150мм и размер на гумите 27.5. Освен това е първия планински велосипед, който използва окачването Orion.

Друго нещо, което се набива на око е цената. Elkat Esker е със задвижване от Shimano SLX, колчето за седалката, което може да се регулира директно от кормилото, е на марката Race Face, колелата са от DT Swiss, а окачването е на FOX. Всичко това струва около 7000лв. Esker обаче дава възможност на клиентите да добавят по-висококачествени компоненти към тяхното колело. Това не е нещо, което много марки предлагат.

Merida One-Forty: Най-добра стойност

Любителите на планински велосипеди в Америка вероятно се чудят кой или какво е Merida. Merida One-Forty в момента се продава само на европейския пазар, но привлича вниманието на много американци.

Марката стартира през 1972 г., за да докаже, че доброто и качествено производство на велосипеди може да се осъществи в Тайван. Днес те все още произвеждат в Тайван, но имат и седалище в Германия.

One-Forty има седалка под 75-градусов ъгъл и глава под 66.3-градъсов ъгъл. Рамката е изработена от алуминий, за да направи колелото максимално леко.

Една от целите на компанията е да направи закупуването на професионален планински велосипед достъпно за всички любители на планинското каране. Велосипеда разполага с хидравлични спирачки SRAM Guide R , задвижване на GR Eagle и колелета на FSA Gradient. Тежи малко над 13кг. и цената му е около 8000лв.

„Това е достъпно алуминиево колело с хубава спецификация, което ще задоволи всички нужди на планинските колоездачи”, казва Брайън Героу от Singletracks.

Specialized Stumpjumper: Най-много опции

Stumpjumper дебютира с доста голям трясък. Велосипеда разполага с изцяло нова конструкция на рамката и този път без собствени компоненти на окачването. Освен това колелото може да е от карбон или алуминий, с 27.5-инчови или 29-инчови гуми, може да е с 120мм заден ход и 130мм преден ход или с 150мм заден и преден ход. Казано накратко това планинско колело има много опции.

Jeff Barber споделя, че е имал възможността да направи едно каране до Айдахо през лятото. Според него с колело можете лесно да изкачвате терени благодарение на бързото привключване на скоростите. Окачването е много ефективно на по-стръмните терени.

Цената на този велосипед зависи от това какви компоненти иска клиента, което значи, че не можем да напишем точна цена тук.

Santa Cruz Bronson: Най-агресивният

Велсоипед Santa Cruiz

Santa Cruiz актуализираха своя агресивен велосипед Bronson и това привлича все повече вниманието на любителите на планински велосипеди. Марката също така преработи своя велосипед XC Blur.

Миналата година Santa Cruz Nomad претърпя голям ъпдейт със забелижителен заден шок, вдъхновен от серията велосипеди V10. Това вдъхновение се прехвърля и на задния шок на Bronson-а. Центъра на тежестта е по-ниско, което служи за по-добро разпределение на теглото и подобряване ефективността на окачването.

Santa Cruz Bronson в действие.

Агресивността се поражда заради това, че ъгъла на главата е от 65.1 до 65.4 градуса и ъгълът на седалката е по-модерен, над 75 градуса. Санта Круз несъмнено е една от най-популярните марки за планински велосипеди тези дни и те имат широка гама от цени на Bronson за всички колоездачи. Базовият алуминиев модел стартитра от 6000лв., доакто карбоновия CC модел може да дсотигне до 16,400лв.

Transition Smuggler: Всичкото удовилствие от което се нуждаете

Велосипед Transition Smuggler

Transition е една от най-удоволетворяващите марки на MTB, която привлича вниманието на любителите велосипедисти. Те правят колелета, които колоездачите търсят с голям интерес и въпреки, че техните велосипеди винаги се вписват в текущите тенденции на индустрията, компанията се опитва да задоволи клиентите си колкото се може повече.

Тази година най-много интерес ще привлече карбоновия модел, които е с 29-инчови гуми. Колелото сега е по-леко, по-стабилно и с по-хубав дизайн в сравнение с алуминиевя модел.

Transition Smuggler, който е изработен от карбон, има същите мерки като алуминевия модел. Хода на задния шок е 120мм, а на вилката е 140мм. Ъгълът на главата е 66-градусов, а ъгълът на седалката е 77-градусов за малкия размер на колелото, при XL модела ълълът на седалката е до 75.3 градуса.

Тази спецификация позволява на колелото да се контролира добре както при ниски, таки и при вискоки скорости. Също така се подобрява и разпределението на теглото. Алуминевият модел струва около 3,400лв, а карбоновата версия стартита от 7000лв.

Yeti SB130: Грациозен и елитен

Велосипед Yeti SB130

Интересно е да се види, че марката се отдалечава от стандартните мерки в професионалните планински велосипеди и се опитва да изпъкне с по-добра метрична система.

SB130 получава допълнителен ход от 5 мм в сравнение с SB4.5, голяма стъпка до 150 мм вилка и определено изменение в геометрията.

Ъгълът на седалката при този модел велосипед е 77 градуса, аъгълът на главата е 65.6-градусов.

Yeti обаче е позициониран като марка от висок клас и не е достъпен за вскички любители на планинското каране, като някои модели споменати по-горе. Така че купувачите ще трябва да извадят малко повече пари от джоба. Цената на този модел велосипед е 9000лв и може да достигне до 16,000лв.

Сега е ваш ред!

Споделете с нас в комантарите кой е вашия любим планински велосипед и дали бихте си закупили някои от тези модели. Споделете статията в социалните мрежи, за да достигне до по-голям кръг от хора. Посетете нашия онлайн магазин, където можете да намерите аксесоари за вашия велосипед.